dilluns, 5 d’octubre del 2009

Apunts de TIC

Què són els blocs? Són un mitja de comunicacions que pots compartir amb altres bloggers. Consisteix en penjar entrades que queden ordenades cronològicament a l’inversa.
A diferència dels diaris, els blocs poden ser publicats per qualsevol, no només per gent especialitzada. En aquests blocs es poden deixar comentaris per millorar el funcionament del bloc, per dir el que penses sobre la pujada…

RSS: Pàgines personalitzades de Google.

WEB 2.0 o WEB SOCIAL: Són els mateixos usuaris els que creen i organitzen els continguts, amb la qual cosa s’ estableixen una estructura de la informació més horitzontal i democràtica en la qual s’incorporen imatges, música, vídeos…

FIREBOX: És un dels navegadors més ràpids i segurs, té una barra d’ enllaços que es poden moure d’un lloc a un altre.
Eines/complements/correctors
Eines/complements/diccionaris:-buscar
-paquet idioma
-català
-instal·lar
-afegir
Eines/complements/navegar per tots els complements Foxtab

GOOGLE: És una empresa especialitzada en busquedes per Internet i publicitat online.Va ser fundada per Larry Page i Sergey Brin quan eren estudiants en la universitat de Stanford el 27 de setembre de 1998. Actualment es el buscador amb més ús en el món, per la seva rapidesa i efectivitat. Ex: Mico (360.000)
Money (19899999)
Amb aquest buscador podem cercar tot el que volem.

TRANSLATE.GOOGLE.COM: Eines/català (ho podem posar com a pestanya). Serveix per agafar una pàgina que estigui amb un altre idioma traduir-la al nostre.

DRETS D’AUTOR amb el­­ copy-right la gent pot mirar el que l’ autor fa, però sense que aquest es pugui copiar. D’ altre banda hi han escrits, imatges penjades a Internet què es poden copiar desde qualsevol ordinador.
Ex: B. Estem a classe fent un projecte col.laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la Terra i les aneu enganxant i comentant al Word.
-L’ ho correcte seria: Sota de cada imatge o fragment copiat, hem posar sota d’aquest el nom de l’ autor, link..
D. El professor de ciències, en una excursió,diu als seus alumnes:
“Entreu a la botiga dels records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares”.
-L’ho correcte seria: En comtes d’agafar, podríem dir comprar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada