diumenge, 20 de desembre del 2009

Debat Pla Bolonya

L'altre dia a classe de comunicació, el meu grup vam fer un debat sore el Pla Bolonya. No vam arribar a cap conclusió només que aquest nou projecte té coses bones i coses dolentes. Ara aquí deixo penjat un video sobre un debat en el programa de TVE1, 59 segons i a contiuación d'aquest, una mica d'informació sobre el pla bolonya.


Canvis

El procés pretén crear un Espai Europeu d'Educació Superior en el que les titulacions puguin ser reconegudes a qualsevol país i es millori la mobilitat. Per aconseguir-ho, es pren com a exemple a seguir el model anglo-saxó, on les carreres s'estructuren en tres cicles: graus, màster i doctorat.[1]
Algunes dels canvis més evidents són:
• Sistema Europeu de Transferència de Crèdits (ECTS - European Credit Transfer System en anglès). Amb aquest es pretén millorar la comparació i transferència dels cursos impartits arreu d'Europa. Per a mesurar-ho s'emfatitza el temps d'estudi que ha de dedicar l'alumne més que no el nombre d'hores lectives.
• Suplement Europeu al Títol. És un document que s'annexa al títol i que descriu els estudis cursats per tal de fer possible una homologació i comparació a nivell europeu.
• Sistema de titulacions de 2 cicles. Prenent com a model el sistema anglosaxó, les titulacions consistiran en un primer cicle genèric de 3-4 anys que dóna lloc al títol de Grau (bachelor en anglès) i un segon cicle de 1-2 anys al de Màster. La diferenciació entre diplomatures i llicenciatures, per exemple, s'esvaneix.

[[informació agafada de la viquipèdia]]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada