dilluns, 14 de desembre del 2009

Malgrat de Mar


MALGRAT DE MAR


Malgrat està situat al nord-est de la comarca del Maresme,al límit de la selva,entre Girona i Barcelona, i s’insereix en la zona litoral del delta de la Tordera.El relleu ve condicionat per les darreres muntanyes de la Serralada Litoral i el paisatge predominant són les pinedes,alzinars i garrigues.
La població al 2004 era de 16.162,als habitants de Malgrat s’anomenen malgratencs i la comarca és el Maresme.

L’atractiu turístic de la població ve marcat per les extenses platges i per la diversitat d’espais dins del terme municipal,com la desembocadura del Tordera,els camps de conreu,el casc antic,la zona de muntanya.

Edificis:

LA COOPERATIVA:

Antigament era coneguda com una casa senyorial anomenada on hi residia la família noble dels Clapers. Posteriorment, va complir moltes altres funcions: hospital de sang , seu del Casino Malgratenc, seu d'una cooperativa obrera de consum . En l'actualitat s'ha reformat totalment i alberga la biblioteca pública.

L’ESGLÈSIA de Sant Nicolau:

Església parroquial del segle XVIII, reconstruïda després de la guerra civil, ja que durant aquesta època es va incendiar i van saquejar-la, desapareguent els objectes de més valor. Té tres naus i planta de creu llatina. Per les seves grans dimensions va ser coneguda com "la catedral de la costa".



Edifici d’estil modernista que va ser construït l’any 1914 .L'any 1997 va ser adquirida per l'Ajuntament, que la va restaurar. Actualment s'utilitza com a l'Escola de Música i el pati de grans dimensions ha quedat com una plaça.

Torre de Can Sala

Va ser construïda l'any 1910. És un edifici de gran interès tant per la seva composició com per la seva riquesa ornamental. A l'interior es conserven unes interessants pintures al fresc, amb simbologia relacionada, potser, amb la maçoneria.
La torre es troba en un estat lamentable d'abandó i degradació i ha estat objecte d'intenses campanyes reivindicatives organitzades per gent del poble. Finalment, el 2007, ha estat adquirida per l'Ajuntament de Malgrat.

Torre de Ca l’Arnau

Edifici d’estil modernista que va ser construït l’any 1914 .L'any 1997 va ser adquirida per l'Ajuntament, que la va restaurar. Actualment s'utilitza com a l'Escola de Música i el pati de grans dimensions ha quedat com una plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada