Els nens amb necessitats educatives especials també poden accedir a la tecnologia amb molt bons resultats.
La situació que va donar a terme aquest projecte va ser; la necessitat de conectar al nen amb un medi especialitzat que afavoreixi als aprenentatges.
El projecte va començar al 2001 amb un grup de segon cicle i amb alumnes d' integració EGB (Educació General Bàsica).Desde el 2002 els alumnes de tercer cicle inclusives.Dos cops al mes van a un institut especialitzat i treballen sota la mirada d'un professor i la professora amb nens amb NEE (Necessitats Educatives Especials). Els alumnes de tercer cicle apenaren a fer servir l' Excel, que el poden fer servir aplicat a projectes dels TPP (Trajectes Pre Professionals).
Fundamentació: Actualment observem, que la major part dels nens tenen accés a un ordenador. Per que la trobada del nen amb l'ordinador sigui significativa és important afavorir la formació de capacitats i aplicar l'ho aprés a situacions d' aprenentatge, per exemple sol•licitar un llibre, usar correctament un caixer automàtic..
D'aquesta manera s'ofereix la possibilitat d' integrar-se a la societat coneixent l'element quotidià de la mateixa.Es pretén que no nomes sigui un aprenentatge pedagògic, sinó que també un objecte de gratificació i joc.
La meta d' aquest projecte és que els alumnes guanyin la suficient confiança i coneixement per fer servir bé l'ús de l'ordinador,fent servir també el proces de lecto-escriptura
Els objectius generals d'aquest projecte són:-Afavorir la formació de les capacitats relacionades amb la tecnologia, millorant l'autoestima i la tolerància a la frustració.
-Afavorir futures condicions de empleabilitat dels nostres alumnes amb NEE aplicant la informàtica a projectes relacionats amb TPP.
Estratègies d' acció:
-Escriptura de textos breus
-Autocorrecció ortogràfica
-Resolució de breus qüestionaris relacionats amb la ciència
-Utilitzar l'ordinador com a medi d' estudi i comunicació
-Búsqueda d'informació de temes segons els seus interessos.
-Comunicació espontànea amb chats
-Realització de quadres i plantilles.
He fet aquesta recerca ja que estic molt interessada sobre aquest tema.
Dues de les meves companyes la Laia Rodriguez i la Elisabet Santiago, han participat també en aquest treball aportant informació sobre els nens amb NEE en altres àmbits acadèmics. A continuació deixare els blocs de les meves companyes on complementen la informació exposada anteriorment.
Resum/valoració de les TIC
Fa 15 anys
Hola Natalia, he trobat una web que et pot servir d'ajuda. Jo també estic interessada en aquest tema de les Nececitats Educactives especials. Et passo la web i ja t'aniré enviant més informació del que pugui trobar.
ResponEliminaÉs un estudi en l'area d'educació física de com aquets nens poden millorar totes les seves habilitats.
Elisabet.
www.efdeportes.com/efd63/estilo.htm
Hola Natàlia, he trobat molt interessant la teva publicació i interès cap als infants amb necessitats educatives especials associant-ho amb l’informàtica.
ResponEliminaA continuació t’adjunto una sèrie d’informació que crec que pot ser del teu interès. Es tracta, però, d’enfocar-ho des de la vessant musical.
La música enriqueix la vida de totes les persones, ajuda a tot ésser humà, per això és necessari que rodegi al nen amb NEE un ambient musical ric i controlat en estímuls. Aquesta experiència sensorial l’ajudarà a proporcionar un desenvolupament emocional, psicofisiològic i social equilibrat.
El principal problema dels nens amb NEE és la comunicació, expressar-se, relacionar-se. Això pot ser degut a la carència de vocabulari i a l’ús limitat de les paraules. La música és una via de comunicació no verbal, per mitjà d’aquesta el nen amb NEE troba el camí de relació i expressió dels seus sentiments.
Els nens que requereixen NEE tenen una cosa en comú: les seves mans, no segueixen el desenvolupament esperat en relació a la seva edat cronològica i en alguns casos, els seus patrons motors no són els adequats. Aquí es quan apareix en joc la música, els instruments i la capacitat que tenen d’ajudar a aquests nens.
•Els teclats, serveixen com a teràpia sensoperceptiva
•Els instruments de percussió transmeten vibració i es ideal per nens am dèficit auditiu o sensoperceptiu.
•Els de vent, ajuden a nens amb hipotonies (menor massa muscular, trastorn associat a malalties genètiques) o paràlisis cerebral.
Si necessites més informació, pots consultar aquest bloc que és força interessant i et pot ser de gran ajuda:
http://portal.educ.ar/mt/search?tag=ni%F1os%20con%20necesidades%20especiales&blog_id=38
també et proporciono la pàgina web d’una Associació de Persones amb Necessitats Educatives Especials:
http://portalsalut.caib.es/psalutfront/info;jsessionid=0204A6BFA2DD07CC121DAA45899E777E?lang=es&id=36205
Salutacions,
Laia.
Moltes gràcies per aportar més informació sobre aquest tema.
ResponElimina